wmr, weekend muziek radio, aalsmeer, piraat, fm, 3 meter, 1978, 1979, 1980, muziek, pop, zendbuis, zender, ontvangst, lp, single, jostikit, ecc83, qqe Home

 

In den beginne

 

WMR 1 0kt 1978

 

WMR het verhaal

 

WMR Hilversum

 

17 Elements

 

Zenders

 

Drukwerk

 

Telefoon

 

Verzoekjes

 

Reclame

 

Notulen

 

 

 

 

 

 

Site Henk Vonk

 

Radio Del Mare

 

Eigenstart.nl

 

Contact

 WMR-Aalsmeer start

 In Amstelveen luisterde ik vaak naar WMR Hilversum. Ze hadden gezellige programma's met goede muziek.

Dat ze gingen stoppen op 12 november 1977 was een teleurstelling. 13 november  gaven ze een afscheidsfeest in de Pub in Loosdrecht.

Daar ben ik heengegaan om de mensen achter dit goede radiostation eens in levende lijve te kunnen zien. Hier heb ik toen een flyer en een groen kaartje van WMR Hilversum meegenomen.

Toen niet wetende dat deze, bijna een jaar later, door Johan Bodegraven gebruikt zou kunnen worden als voorbeeld voor het logo van WMR Aalsmeer. Dat de oprichters van de echte WMR dit niet erg vonden bleek later.

 

 Op het eiland in Aalsmeer was er behoefte aan een wat serieuzere programmering. De mensen van het eerste uur waren: Henk Vonk, Johan Bodegraven, Johan Visser, Johan de Bink en Kees van Kessel.

Er werd gewerkt naar een complete dagprogramering op de zondag.

En een naam voor het station werd "bedacht". Weekend Muziek Radio bestond al een jaar niet meer en het feit dat het toch eigenlijk wel een hele mooi naam was werd hier voor gekozen.

Ik had toen WMR Hilversum nog bestond een hoop van hun jingels uit de ether gevist. Dat was eigenlijk toch ook wel makkelijk in het begin.

 

 Er werd gezocht naar meer presentatoren. Fredrik Fluweel ging een funk/soul programma doen. Loek de Leeuw een programma met Beatles en daaraan gerelateerde muziek. En ik Pieter(kuuk) de Haan het non-stop beginuur en de samenstelling van het gouwe ouwe uurtje. Of Meta van Dam ook meteen bij het begin erbij was kan ik me zo niet herinneren.

 

 De  officiele startdatum van ons WMR Aalsmeer avontuur was

1 oktober 1978. Het werd gevierd met taart en priklimonade.

 

 De zender stond toen in het stookhuis verder naar achteren op de kwekerij. De studio was in de bosschuur direct aan de ringvaart. Met prachtig uitzicht op de scheep(plezier)vaart en op de landende vliegtuigen op de Aalsmeerbaan. Want daar zaten we precies onder.

Al gauw hadden we behoefte aan een betere studio en meer medewerkers en meer zendtijd. Want WMR Aalmeer was een succes.

Hierover meer>>>>>>>>>>>>>

 

Sticker die ik op 13 november 1977

van WMR-Hilversum gekregen heb.

(er op klikken voor meer)

 

Versnapering ter ere van de eerste

uitzending van WMR Aalsmeer. (Meer)