wmr, weekend muziek radio, aalsmeer, piraat, fm, 3 meter, 1978, 1979, 1980, muziek, pop, zendbuis, zender, ontvangst, lp, single, jostikit, ecc83, qqe Home

 

In den beginne

 

WMR 1 0kt 1978

 

WMR Aalsmeer

start

 

WMR Hilversum

 

17 Elements

 

Zenders

 

Drukwerk

 

Telefoon

 

Verzoekjes

 

Reclame

 

T-shirts

 

Sportief

 

Notulen

 

 

 

 

 

 

 

Site Henk Vonk

 

Radio Del Mare

 

Eigenstart.nl

 

Contact

WMR Aalsmeer 

In het begin zonden we uit op een frequentie van 90,4 Mhz. Al gauw gingen we naar de frequentie 95 Mhz.

Er werdt een Postbus genomen in Amstelveen. Dit ging op de naam van Frederik Fluweel

want die had een winkel dus die kon een Postbus krijgen. Zo konden de luisteraars verzoekjes e.d. insturen.

 

In een later stadium konden de luisteraars opbellen gedurende 1 of 2 uur zondag's om een verzoekje op te geven. Hiervoor gebruikten we de telefoon van Loek de Leeuw bij Loek thuis.

 

De studio werdt verbouwt. Henk Vonk en ik hebben een week vrij genomen om het aan te pakken. Ik weet nog goed dat we met de roeiboot naar Carpentier waren gegaan om plaatmateraal te kopen. Heen ging goed maar terug bleken de platen toch wel erg groot te zijn om makkelijk te kunnen roeien. Maar na een week buffelen was er een prachtige afgescheiden studio met een nieuw mengpaneel en andere draaitafels.

 

In de begin periode hebben we ook nog wat reclame gemaakt voor lokale bedrijven. Niet lang want we waren bang dat reclame een reden zou zijn om sneller uit de lucht gehaald te worden.

 

De zender is wel een keer gestolen. Hij stond in het stookhuis van de kwekerij. En op een dag was hij weg. Gestolen door iemand met een bootje.

 

En zendtijduitbreiding. Eerst alleen zondag. Toen ook de zaterdag, zaterdag avond. Helemaal precies weet ik het niet meer. En er kwamen steeds meer medewerkers. Medewerkers die speciale programma's presenteerden. Country, Hardrock en nieuwe LP releases.

 

Er werden opnames gemaakt van popgroepen uit de regio. Er werd af toe een reportage gemaakt van een gebeurtenis in de omgeving. Zo hebben we zelfs in Ahoy Rotterdam bij een Country festival opnames gemaakt. Ook opnames bij Luilakpop. Herman Brood trad daar ook op. Geniaal.

 

We hebben feest gevierd in Discobar Beatrix(creatie van Loek de Leeuw). Dit was in gebouw de Lente in Oude meer. We hadden live muziek en heel veel bezoekers. En dit alles ook live op de zender totdat de Radio Controle Dienst voor de deur stond. We hebben toen de verbindingszender naar de studio uit de lucht gehaald en het feest ging gewoon door. De RCD heeft ook geen actie ondernomen. We dachten dat dat kwam door de grote hoeveelheid mensen die we om ons heen hadden.

 

In de studio hebben we ook wel bezoek gehad. Niet vaak want we wilden de lokatie zo geheim mogelijk houden. Dit ook ivb eventuele diefstal van spullen.

 

De verwarming was 's winters een probleem. Eerst was dat elektrisch. Maar dat was niet toereikend en koste een vermogen aan elektriciteit. Dus een oliekachel geregeld. Bij mijn vader in de garage een leeg 200 liter vat gepakt en schoongemaakt. Dit vat op de steiger voor de studio gezet.

 De olie kocht ik aan de pomp bij Eshuis in Amstelveen. Toen het echt koud was kon ik de olie niet meer overroeien. Het kanaal lag dan dichtgevroren en het ijs nog te dun om over te lopen. Ik nam dan een slee mee en zette die bij Kwekerij het Witte Hek aan de Oosteinderweg op het ijs. Zo konden de 20 liter cans de studio toch nog makkelijk bereiken. Via de achterkant. Ook de vader van Henk gebruikte de oliekachel graag in de winter.

 

Vergaderen over de lopende en te komen zaken deden we ook regelmatig. De Notulen van 1 van deze vergaderingen vond ik nog.

 

 

Originele tekening gemaakt door Johan Bodegraven. Johan maakte alle flyers en andere drukwerk wat we nodig hadden.

Mooi strak en duidelijk.(meer)